Copyright

Deze site beschrijft zelfverdedigingstechnieken. In theorie staat er geen copyright op zelfverdedigingstechnieken, omdat deze technieken van 'niemand' zijn, en door 'een ieder' bedacht hadden kunnen worden. Als de mensen in het oude Japan het begrip copyright hadden gekend, dan zou het voor ons nu onmogelijk zijn om budo uit te voeren, omdat alle technieken al wel eens beschreven en/of gebruikt zijn.

Daarom willen en kunnen de auteurs van deze site op de technieken zelf geen copyright leggen. Echter, we hebben veel tijd en moeite gestoken in het maken van deze site (er is bijvoorbeeld 200 minuten film opgenomen!!!). Om er voor te zorgen dat deze moeite niet voor niets is geweest en de auteurs een goed overzicht kunnen houden van wie en waar de films (en bijbehorende omschrijvingen) gebruikt, mag er niets van deze site gebruikt worden zonder toestemming van de auteurs.


Het gebruik van de technieken zelf is dus vrij (onder de voorwaarde van de disclaimer), echter het 'gebruik' (lees copieren en/of publiceren) van de films en omschrijvingen zoals in deze site worden gebruikt mag alleen met toestemming van de auteurs.

Bij het opzetten en schrijven van deze site hebben de auteurs natuurlijk ook verschillende bronnen over budo (jiu-jitsu, judo, aikido, etc.) geraadpleegd. Deze worden zoveel mogelijk vermeld in het deel 'Bronnen', om voor 'credit where credit is due' te waarborgen. Neem dus altijd het deel 'Bronnen' goed door, om ervoor te zorgen dat er geen kwaad bloed bestaat over de eventuele 'herkomst' van een techniek (met bovenstaande kanttekening dat geen enkele auteur de techniek echt zelf bedacht en/of gemaakt heeft).

De auteurs willen dan ook via deze weg een ieder hartelijk bedanken die direct en indirect (bijvoorbeeld via boeken e.d.) hebben meegewerkt aan deze site.

Ook hier nog even een meer officiele tekst (waar een tegenspraak is met bovenstaande, is de tekst hieronder bepalend):

De informatie op de site budotechnieken.nl en de subdomeinen van deze site valt onder copyright van Sander Huijding en Jeroen Visser en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De auteurs van deze site nemen geen verantwoordelijkheid voor de consequenties van het gebruik van de geboden informatie.

© copyright. Niets van deze site mag gebruikt worden zonder toestemming vooraf van Sander Huijding en Jeroen Visser. Al het foto materiaal e.d. zijn en blijven eigendom van Sander Huijding en Jeroen Visser.