Ippon Seoi Nage- Toepassing 5

Film van de uitvoering:

Click hier voor een voorbeeld van de uitvoering van deze techniek met eindtechniek no. 1.
Click hier voor een voorbeeld van de uitvoering van deze techniek met eindtechniek no. 2.

Beginsituatie:

Tori en Uke staan tegenover elkaar

Basisaanval - Omvatting:

Uke wil tori omvatten met beide armen waarbij tori's armen ingesloten zijn.

Basisbeweging - Tenkan:

Tori blokt uke's aanval af met morote gedan barai.

Basistechniek -
Atemi(zacht/inleidend):

Direct na de aanval draait uke om voor de worp. Ook deze beweging gaat zeer snel, en daarom is in principe ook geen atemi nodig.

Nage-, kansetsu- of shime-waza:

Ippon Seoi Nage

Gake:

Voer ippon seoi nage hard uit, zodat uke door de worp uitgeschakeld wordt.

Mogelijke vervolgtechniek en/of details:

Bij deze techniek zijn twee mogelijke eindtechnieken gegeven. Echter, beide beginnen met het kantelen van uke zodat deze op zijn buik komt te liggen. Tori pakt hiervoor met TLH URP, stapt met TRB achterom (met de klok mee), en brengt TRA 'over' TLKnie. Tori pakt verder met TLH in de nek van uke. Uke wordt nu gedwongen tot kantelen door TRH met de klok mee te bewegen om zo spanning op URA te zetten, en met TLH uke's hoofd te bewegen. Vervolgens zijn de volgende eindtechnieken mogelijk:
1 - Zodra uke op zijn buik ligt pakt tori met beide handen URP vast en zet TLB (achterlangs) in de oksel van uke. Tori duwt URA naar beneden, zodat er een klem op de schouder komt te zitten (osea ude gatame).
2 - Tijdens het draaien van uke naar de buik blijft tori laag en houdt TLA in om de nek van uke.Tori houdt uke's rechterarm onder controle door deze voor zijn buik te houden. Om een ushiro kesa gatame aan te zetten brengt tori zijn rechterbeen onder uke's rechter arm door. Tori kan nu een hara gatame aanzetten door TRA naar achter te bewegen.